Microsoft Teams

Teams er den nye plattformen som samler videomøter, Office og Microsoft løsninger, tredjepartsapper og deres egne forretningsløsninger på ett sted.  Vi har samlet alle våre tips, videoer, webinarer, FAQs og blogger om Teams på en oversiktlig side.

Se smarte videoer om hvordan du kan jobbe effektivt i Microsoft Teams

Microsoft Teams tips og triks- Intro

Hvordan komme i gang med Teams- Få oversikt!

Hvordan komme i gang med Teams- Få oversikt!

Hvordan komme i gang med Teams- Innstillinger

Hvordan komme i gang med Teams- Innlegg og samtaler

Hvordan komme i gang med Teams- Chatmuligheter

Hvordan komme i gang med Teams- Epost som innlegg

Hvordan komme i gang med Teams- Enkel filbehandling

Hvordan komme i gang med Teams- Møter

Se aktuelle webinarer om Microsoft Teams

Microsoft Teams tips og triks- Intro

Hvordan komme i gang med Teams- Få oversikt!

Hvordan komme i gang med Teams- Få oversikt!

Hvordan komme i gang med Teams- Innstillinger

Hvordan komme i gang med Teams- Innlegg og samtaler

Hvordan komme i gang med Teams- Chatmuligheter

Hvordan komme i gang med Teams- Epost som innlegg

Hvordan komme i gang med Teams- Enkel filbehandling

Hvordan komme i gang med Teams- Møter

Beste praksis ved bruk av Teams

Last ned: 14 regler for beste praksis ved bruk av Teams​

Hva bør du tenker på når du oppretter et team? Hva med møter? Og hvordan burde dere dele og samarbeide i dokumenter?

Vi har samlet våre mest stilte spørsmål i en enkel onepager.

Se blogger om Microsoft Teams

Teams Room -Hybrid hver dag

Hybrid hverdag

Mange er på vei tilbake til kontorene sine etter en lang…
Hvor-kan-man-utvide-teams

Tilpasse Teams til din organisasjon ved hjelp av utvidelser

Tilbringer du og kollegaene dine mye tid i Teams? Irriterer du…
Lag som plattform

«Teams as a platform» Største nyhet siden lanseringen av Windows!

Microsoft signaliserer det største teknologiskiftet siden de lanserte…
Bilde av Microsoft Viva

Microsoft Viva – hva er det, og hvorfor skal du skaffe deg det?

Har du hørt om Microsoft Viva men forstår ikke helt hva det…
Hvor du skal lagre dokumentet

Hvor bør jeg lagre dokumentet mitt?

Skal du ha dokumentene dine i OneDrive, Teams eller SharePoint?…
Sosialt digitalt

En påminnelse om at vi kan være sosiale digitalt!

Vi går nå inn i en tid hvor det vanligvis har vært mange sosiale…
Microsoft Teams-Breakout-rom

Ny og spennende funksjonalitet som kommer i Teams i 2020

Ignite-konferansen gikk av stabelen i forrige uke, og det er…
Microsoft Teams-Del 3

Hvorfor er menybåndet i Teams så kronglete og vanskelig å bruke!

I denne bloggserien kommer jeg til å ta for meg tre ofte stilte…
Microsoft Teams-Del 2

Hvordan kan jeg ha to dokumenter oppe samtidig i Teams?

I denne bloggserien kommer jeg til å ta for meg tre ofte stilte…

Våre 20 mest stilte spørsmål rundt Microsoft Teams

Spennende spørsmål dette, den aller viktigste forskjellen i mine øyne er at Teams er en naturlig utvidelse av ditt Office365 abonnement. Du lagrer filer og andre elementer inne i eksisterende Office 365. Være seg OneDrive, SharePoint Online eller Exchange Online. Så da er du jo compliant med GDPR og også ISO sikkerhets sertifikater. Det vil si at da legger du ikke eggene i mange forskjellige kurver, om jeg kan bruke et slikt påskeuttrykk. Her er en fin og nøytral artikkel som belyser forskjeller og fordeler i begge: https://www.uctoday.com/collaboration/microsoft-teams-vs-workplace-by-facebook/

Beklageligvis kan man ikke endre på metadata via Teams (foreløpig). Men Teams kan vise deg metadata som er satt på filen/elementet. Oppdatering av metadata må du gjøre via SharePoint Online (der filene lagres uansett), så velg å åpne filene i SharePoint og endre som du vil der.

Her er det litt samme svaret som i spørsmål 2 over, dette er ikke mulig via Teams, men heldigvis mulig via SharePoint online. Så velg å åpne i SharePoint, marker mappen du vil flytte og voilá da kan flytte eller kopier til en annen kanal. (se figur under)

Kanskje benytter du deg av gratis versjonen av Teams – såkalt Freemium versjonen, denne har ikke kalender. Men om du benytter deg av en fullversjon på en hvilket som helst Office365 abonnement, så skal du kunne se kalenderen din!, har du derimot ikke kalenderen og du har Teams via Office365 så må du snakke med din IT avdeling – det kan være at dere ikke har migrert e-post til skyen eller noe annet er fullstendig feil.

Ja det er bare du som kan dele skjerm og andre kilder som PowerPoint. Men alle elevene kan delta med lyd og bilde som «vanlig».

Det loves å starte utrullingen nå mot slutten av April, og det jobbes med å vise 9 bilder i layouten. Så plutselig om ikke lenge får du det i din Teams klient Referanse: https://microsoftteams.uservoice.com/forums/555103-public/suggestions/17010055-show-video-for-all-people-in-video-meeting?tracking_code=766318fb5eb5b510d9496c2e7daa7c0e&fbclid=IwAR3frSQLNXbgg7YFXVm32QMk66uLSMSk7s1qLt-unN2lvRW1af_r8okl5y0

Ja. I tillegg, om du holder møte i kanalen (ADHoc eller planlagt), vil denne kanalens medlemmer også få tilgang til møtenotatene.

Som standard kan alle møtedeltakere fra din organisasjon starte opptak. Eksterne kan ikke starte opptak.

Jo, men du må åpne videoen i MS Stream applikasjonen i Office365, og derifra slette den (se figur).

Direkte sendte arrangementer kan ta imot opptil 10.000 samtidige deltakere, og kommer inn på en direktelink (anonymt), disse deltakere kan ikke snakke eller dele de kan kun kommunisere via «Chaten».

Et tradisjonelt møte hvor man inviterer via e-post støtter 250 samtidige brukere, men der kan alle snakke, og dele ettersom man vil.

Nei, i Teams er det ikke noen begrensinger. Her følges limitene som sådan fra Microsoft (og som er i stadig forbedring/endring) sjekk her: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/limits-specifications-teams

Ellers er denne bloggen om gjeste tilgang anbefalt lesning: https://sharegate.com/blog/microsoft-teams-guest-access-permissions-settings-how-to-add-guest

Men når det er sagt så er det en begrensning i Azure AD lisensen din, og derfor vil antall brukere du kan legge til eksternt telles opp der. Heldigvis kan man for ikke mange kronene kjøpe seg opp om man er en liten SMB bedrift. Sitat MS:

“Teams doesn’t restrict the number of guests you can add. However, the total number of guests that can be added to your tenant is based on what your Azure AD licensing allows – usually 5 guests per licensed user.”

Masse mer informasjon om dette her: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoftteams/guest-access

Nesten alle type filer kan du laste opp i en kanal direkte fra «Bindersen» eller via «Last opp» inne på «Filer» fanen. Mellom lagre filen i din OneDrive for business eller «Mine dokumenter» og last den opp (da blir den kopiert opp), maks størrelse per fil er hele 15Gb.

Kommentarer legger seg «inne i dokumentet» og følger dette dokumentet om du også flytter på det, eller sender det som vedlegg. Samtale er «prat» rundt dokumentet i Teams Chat eller kanal og vil dermed ikke komme med om du sender dokumentet som vedlegg i en epost, eller flytter det til en annen Team/Kanal.

Den blå markeringen jeg viste til som står i 24 timer er ikke et varsel bare en markering på filen. Ønsker du å varsle teamet eller en /flere personer laster du opp filen og skriver et innlegg der du benytter «mentions» @»navn» . Ønsker du (dere) å få varsler på e-post straks det er en endring på filen eller at det tilkommer nye filer, så kan du benytte deg av funksjonen i SharePoint Online som heter «Varsle meg», åpne da i «SharePoint Online» marker filen og velg Varsle meg (se figur). Følg skjermanvisningene og sett på straksvarsler eller daglig/ukentlig sammendrag.

Det går helt fint, hvert fall så lenge filen ligger i Teams (eller i SharePoint/OneDrive). Eneste forutsetning er at du har en rimelig ny versjon av Word klienten på din PC.

Jeg synes det beste er invitasjoner til Teams/kanaler i de forskjellige organisasjonen du jobber med/i, slik at du har bare en pålogging i Teams applikasjonen og enkelt skifter organisasjoner ved behov. Skifte av organisasjoner går nå meget raskt, og varslinger skjer på tvers av organisasjoner også.

Dine lagringer finner du fra «Lagret» funksjonen som er på nedtrekksmenyen fra ditt bilde.

Nei, beklageligvis så får du ikke opp gruppenavnet med å søke på «Tomas» du får alle chatter, møter og innlegg der Tomas har forfattet noe (og kan filtrere videre på filtyper e.l.) Derfor er det viktig å ha gode Chat-gruppe navn (og også Teams navn) slik at du husker noe, eksempelvis Webinar «år» «type». Søker du på Webinar eller «type» vil søket visuelt skille mellom Grupper, Møter og Teams/Kanaler.

Aller viktigst er at du først må sjekke at eventuelle nye filer fra din PC er synkronisert opp (klikk på OneDrive ikonet), for deretter å stoppe synkronisering av folderen/biblioteket. Har du den nyeste versjonen av OneDrive så høyreklikker du på en vilkårlig mappe som er synkronisert inne i Windows utforsker og velger «Settings», og så «Stop sync» av den/de bibliotekene som er aktuelle. Da kan du om du vil også slette mappen fra din PC.

Har du forrige versjon av OneDrive finner du “stop” ved å høyreklikke på OneDrive ikonet les her: https://support.office.com/en-us/article/stop-syncing-a-library-with-the-onedrive-for-business-app-a7e41f1f-3a98-4ca7-9443-f10250688330?ui=en-US&rs=en-US&ad=US

Ja selvsagt, her er det nesten bare fantasien som setter grenser! Hvis du høyreklikker aktuelle kanal og velger «Channel Modification», får du muligheten til å gjøre de tilpasningene som passer denne kanalen.

Last ned: Brukerveiledning for Teams

Hvordan deler du dokumenter på best måte internt og eksternt? Hvilke ulike funksjoner finnes i Teams og hvordan bruker du dem? Denne brukerveiledningen inneholder nyttige instrukser for bruk av Teams.

Vi har laget denne etter å ha fått flere forespørsler fra kunder om en brukermanual, og nå har vi valgt å også dele den med deg.

Brukerveiledning for Teams

Så enkelt kommer du igang​

Det hele starter med en kort uforpliktende prat. ​

PointTaken er eneste Microsoft 365 FastTrack partner i Norge, som har tilgang til Microsofts rammeverk for best practise brukeradopsjon. ​

Dette gir våre kunder unike muligheter til å motta workshops som ingen andre i Norge leverer. Ved behov kan vi også gi tilgang til eksperter i Microsoft systemet på ulike områder. Vi vurderer om kunden er kvalifisert for dette programmet etter møtet. ​

Dersom dere ønsker å gå videre, tar vi så et møte for å skissere mål, og så følger videre faser som vist under. Hele prosessen tar fra noen uker og opp til seks måneder, alt avhengig av hva som skal gjøres. Vi vil skissere kostnads- og tidsperspektiv i de første stegene i prosessen.​

Get-started

Tlf-samtale​​
(15 minutter)​​​

1

Kort samtale for å finne ut hva man ønsker å få til og om vi kan bidra til å gjøre dette. Denne er uforpliktende.​​

Møte
(2 timer)​​

2

Utdypning av målbilde og mulighetene man har for å nå dette, samt identifisere forutsetninger som er sentrale for å lykkes​​.

Workshop​​​​
(1-2 dager)​​​

3

Gjennomgang og kvalitetssikring av ide, som til slutt ender med spesifikasjon av en POC/Pilot. ​​Her må alle viktige bidragsytere være tilstede​​.

Produksjon​​​

4

Løsningen gjøres tilgjengelig for sluttbrukere eller kunder med en forutsigbar kvalitet og sikkerhet​​.

Gevinst/nytte​​​

5

Vi ser på gevinster og avstemmer disse mot mål.​

Forvaltning ​​og support​​

6

Vi forvalter og supporterer løsningen videre i henhold til avtale.​

Bestill NÅ: Kartleggingsworkshop

Pris 15 000-, ​

Etter at vi har hatt en kartleggingssamtale (ca 1–2 timer) og skissert opp deres behov, har vi mulighet til å skreddersy en heldagsworkshop for deres bedrift.​

– Her vil vi gå i dybden på behov, arbeidsprosesser, bransje etc.​

– Det utarbeides et løsningsforslag og en POC (Proof of Concept)​

Videre framdrift (prises spesifikt):​

  • Workshop nr 2 ved behov​
  • Produksjon​​
  • Evaluering av gevinst/nytt​​
  • Eventuelle endringer i løsning
  • Forvaltning/support
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner