Hvordan AI vil forandre hverdagen din

Du har helt sikkert en mobiltelefon eller en enhet hjemme som du kan snakke til og få svar på spørsmål umiddelbart. Kanskje er du skeptisk til slike produkter? Hva skjer med informasjon som deles? Brukes dataene den fanger opp til å gi meg mer tilpasset reklame? Har du prøvd tjenesten My AI eller Chat GPT? Dette er bare begynnelsen på en fremtid vi må forholde oss til. Så hvordan kan vi utnytte disse tjenestene til noe nyttig? Microsoft kommer hvert fall til å bruke disse tjenestene hyppig i tiden framover 

m365copilot_business_1920x1080_web

Begynn med å bytte nettleser! 

Aller først anbefaler jeg å bytte til nettleseren Edge og se hva som har skjedd der. Fra å være helt håpløs for noen få år siden, har den nå blitt den beste nettleseren! I tillegg til å ha all funksjonalitet til andre nettlesere som f.eks. Google Chrome, er den raskere og man får også treff i jobbrelaterte filer når du søker. En stor, ny funksjonalitet er at du også kan chatte med en robot for å få svar på det du lurer på, eller hjelp til å komme i gang med noe. Les mer om hvordan du kan bruke Edge sine tjenester her: https://www.windowscentral.com/software-apps/bing/how-to-get-started-with-bing-chat-on-microsoft-edge  

 

Deles informasjonen i Edge med andre? 

Microsoft er veldig tydelig på at informasjonen du spør om og deler der, kun er dine. Opplysningene vil ikke bli brukt til kommersielt bruk slik andre aktører som Google gjør. Edge og Bing sin knytning til din jobb er 100% trygg og gjør det mye enklere for deg å forholde deg til et sted å jobbe. Søker du etter noe som du har skrevet om tidligere, andre har delt med deg, eller noe som allerede finnes på jobben, kommer de resultatene opp først. Og søkeresultatene er tilpasset deg og ditt bruk. Dermed slipper du å få unødvendig støy når du søker. Du kan velge å ta bort at søkeresultatene gir deg reklamesvar, noe som fort kan være irriterende for de som bruker Google Chrome eller andre nettlesere. 

 

Full AI-funksjonalitet i Office-programmene 

Men det er ikke bare Edge som har denne tjenesten. Microsoft lanserer også nå en kraftig Copilot i både Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, SharePoint og andre verktøy i Microsoft 365. Istedenfor å åpne med et blankt ark i Word, kan du nå heller be dem om å sette sammen et dokument basert på en presentasjon, et notat i OneNote, bilder i din OneDrive, møtenotater eller notater fra et seminar eller andre steder hvor du har skrevet i andre verktøy. Assistenten Copilot henter informasjon fra det du har jobbet med tidligere og syr det sammen til et dokument du kan jobbe videre på. Du har full kontroll på innholdet og det er du som står ansvarlig for det som står skrevet, men du slipper å gjøre en god del forarbeid for å komme videre!

 

Det samme gjelder PowerPoint, hvor du kan be den sette sammen en presentasjon basert på idéer, notater og andre presentasjoner du eller noen andre har gjort tidligere 

Hvor mange timer bruker du ikke i hverdagen på å starte og skrive et dokument eller en presentasjon?  

Jobber du i Excel, kan Copilot hjelpe deg med komplekse formler, og du kan be den gi deg en oppsummering av dataene, gi deg høydepunkter, sette opp et budsjettforslag og mye mer.  

Her er noe av funksjonaliteten som snart kommer i M365: 

  • Copilot i Word skriver, endrer, oppsummerer og oppretter parallelt med personer mens de arbeider. 
  • Copilot i PowerPoint aktiverer den kreative prosessen ved å snu ideer til en grafisk presentasjon gjennom en naturlig språklig kommando. 
  • Copilot i Excel hjelper deg med å åpne innsyn, identifisere trender, eller lage profesjonelle visninger av data på et brøkdel av et sekund. 
  • Copilot i Outlook kan hjelpe deg å organisere innboksen for å frigi mer tid til å kommunisere. 
  • Copilot i Teams gjør møter mer produktive med sanntids oppsummering, og lager aksjonspunkter direkte basert på innholdet i samtalene. 
  • Copilot i Power Platform vil hjelpe utviklere på alle nivåer med raskere og mer sømløs programmering med lav-kode verktøy ved introduksjonen av to nye egenskaper innen Power Apps og Power Virtual Agents. 
  • Business Chat samler data fra dokumenter, presentasjoner, epost, kalender, notater og kontakter for å hjelpe deg med å oppsummere chatter, skrive epost, finne nøkkeldatoer eller til og med skrive en plan basert på andre prosjektfiler! 

 

Mer effektive møter 

Hva med møter? Mange av oss er i møter vi føler vi ikke trenger å være i, eller ikke har tid til å delta på fordi vi er i et annet møte samtidig. Eller så trenger man kanskje å bli oppdatert fordi man kommer for sent til et møte. En ny, kraftig funksjon i Microsoft Teams er en live oppsummering mens møtet holdes, og en egen side med full oppsummering når et møte er over. Her kan du i ettertid se opptak av møtet hvor du kan hoppe til kapitler som omhandler temaer du er interessert i, se hvor ofte og hvor navnet ditt er nevnt, og ikke minst gå til det stedet i opptaket der du måtte forlate møtet. Dermed kan du lett holde deg oppdatert. 

Er du arrangør av et møte, kan du få hjelp til å sette opp møte og foreslå en agenda. 

 

Med nye funksjoner i Power Apps kan du enkelt lage arbeidsflyter, skjemaer, integrasjoner, statistikker og apper med lav-kode applikasjoner ved å spørre på et «menneskelig» språk.  

AI for utviklere 

Jobber du med tekniske oppgaver eller er utvikler, finnes det også en rekke funksjoner som gjør hverdagen din enklere. Prøv f.eks. Github Copilot og se hvor mye enklere ting har blitt! Vi har tatt i bruk AI til å forbedre kode, skape spørringer i statistikkprogrammet Power BI og skriving av dokumentasjon. Og verktøyene blir stadig raskere og mer pålitelig. Dette skriver vi mer om i en annen blogg.  

 

Microsoft bruker både ChatGPT og data fra din egen M365-konto for å prosessere det som skjer i Copilot. Dataene dine deles ikke med tredjepart og innholdet er kun ditt eget. Du kan derfor trygt bruke både Edge som nettleser og Copilot uten å frykte for at andre får tilgang til det du spør om og oppretter av dokumentasjon. 

Ta kontakt med oss i dag for å bli mer kjent med mulighetene i M365! 

Relaterte artikler

Copilot2
Fra søk til innsikt
Blog
Microsoft partner
Julehilsen fra Rune
Blog
seminar-copilot-banner
Oppdag Microsoft Copilot: Tre ting å huske på
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner