Microsoft Copilot: Nå med norsk språkstøtte

I slutten av april 2024 var ventetiden endelig over: Microsoft kunngjorde den etterlengtede nyheten om at Copilot for Microsoft 365 nå har støtte for norsk språk! Dette betyr ikke bare at du kan skrive og kommunisere på norsk i Word, men også at du kan dra nytte av norsk språkstøtte i Excel, PowerPoint, Outlook og Teams. 

Copilot er en intelligent assistent som hjelper deg med å arbeide mer effektivt og produsere bedre resultater. Enten du skriver en e-post, lager en presentasjon, utformer et regneark eller samarbeider i et team, så er Copilot der for å gi deg relevante forslag, korrekturlesning og til og med hjelpe deg med å formulere komplekse formler på norsk. 

Før denne oppdateringen var Copilot for Microsoft 365 kun tilgjengelig på et begrenset antall språk. Dette begrenset naturlig nok bruksområdet for mange norske brukere som foretrekker å jobbe på sitt eget språk. 

Fordelene med norsk språkstøtte 

Nå, med norsk språkstøtte, åpner Copilot en rekke nye muligheter for norske virksomheter og enkeltpersoner. Her er noen av fordelene du kan glede deg over: 

  • Spar tid i Word: Bruk Copilot i Microsoft Word til å foreslå innhold, strukturer og formattering på norsk.  
  • Effektiv kommunikasjon i Outlook: Bruk Copilot til å hjelpe deg med å formulere e-poster og meldinger på norsk. 
  • Strukturerte regneark i Excel: Bruk Copilot til å prompte på norsk når du lager formler og skal analysere datasett i Excel, og med det oppnå bedre struktur og nøyaktighet i regnearkene. 
  • Profesjonelle presentasjoner i PowerPoint: Bruk Copilot til å veilede deg gjennom opprettelsen av PowerPoint-presentasjoner på norsk ved å gi forslag til layout, grafikk og tekster. 
  • Copilot i Teams: Med norsk språkstøtte i Teams kan du nå spørre Copilot i Teams på norsk og også få svar på norsk. Dette har nok mange savnet! 

Hva man bør tenke på før man implementerer Copilot i organisasjonen 

For å implementere M365 Copilot effektivt, er det nødvendig med en E3/E5-grunnlisens. Før Copilot kan tas i bruk, er det viktig å utvikle klare strategier og implementere tiltak i MS365-miljøet for å sikre data og tilgangsstyring. 

Innføringen av Copilot vil medføre endringer i arbeidsmetodene, så det er avgjørende å ha en solid plan for opplæring. Det er også viktig å organisere oppgaver og arbeidsprosesser med tanke på at den nye teknologien tas i bruk. 

I tett samarbeid med Microsoft hjelper Point Taken bedrifter som planlegger å ta i bruk Microsoft 365 Copilot med å gjøre seg klare til når teknologien er tilgjengelig. Point Taken Readiness Kit er en komplett pakke som inneholder en skreddersydd strukturert og sikker prosess for å ta i bruk AI -assistenten. 

Relaterte artikler

Copilot2
Fra søk til innsikt
Blog
Microsoft partner
Julehilsen fra Rune
Blog
seminar-copilot-banner
Oppdag Microsoft Copilot: Tre ting å huske på
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner