MS Inspire og nyheter i Teams

inspire-1

Microsoft Inspire er den største konferansen for Microsoft partnere. Det årlige arrangementet, fant sted i Las Vegas 14. – 18. juli, og samlet partnere fra hele verden.

Microsoft presenterte flere nyheter som gjør det bedre og enklere for Partnere å utvikle raskere og tryggere løsninger for kundene.

Noen bullets fra konferansen:

 • Intelligent sky for alle
 • AI i alle plattformer, store investering fra Microsoft allerede, resultater presentert i flere usecaser hos kunder
 • AI ikke bare et buzzword lengre, kan løse mange samfunnsutfordringer
 • AI Azure og AI i Microsoft 365, mye utvikling
 • Nye og bedre partnerprogram, verktøy og plattformer, for å muliggjøre raskere utrullinger til kunder
 • Virtuelle og mixed reality, sammensatt med AI og språk
 • Power Platform
 • Power Apps og apper inn i Microsoft 365
 • Marketplace og fokus på å lage og dele apper
 • Fokus på bransjeløsninger i Apper og deling av disse
 • Teams utvikling og potensiale med integrert forretningsprosesser
 • Brukeradopsjon – stort fokus på å øke bruk
 • Og mye mer…

Azure Executive i Microsoft, Julia White, kunne ved bruk av AI Azure og Hololens 2, fremføre en presentasjon med hologram, en utgave av seg selv, som ser ut og høres ut som henne, og snakke flytende japansk, uten å kunne dette selv. Denne presentasjonen ga mange gåsehud, du kan se den her: https://www.youtube.com/watch?v=auJJrHgG9Mc

For Point Taken, som har spisskompetanse innen Dynamics 365 og Office 365, så var det gledelig å høre at Microsoft satser stort på Power Platform og Apps, samt Teams, og at dette var noen av høydepunkter til Microsoft CEO Satya Nadella i hans Keynote.

inspire-2

Nyheter i Teams:

Teams er helt klart fortsatt en av de største satsningene til Microsoft, og det bremses ikke, men akselerer.

Microsoft annonserte i juli at antall daglige brukere på Teams har passert sin største konkurrent. Slack, på bare 2 år.

De har lenge varslet at Skype for Business skal termineres, og ønsker alle kunder snarlig over på Teams. Det ble for første gang nå i juli, satt en endelig sluttdato for terminering av Skype for Business, juli 2021. Dette betyr at mange kunder vil måtte håndtere flytten innen denne perioden, men samtidig få oppleve nye muligheter med Teams.

Microsoft legger mye investeringer i Teams, og mener dette er en større plattform enn bare samhandling og deling av dokumenter. Det legges inn mye ressurser for å videreutvikle, og partnere blir oppfordret til å øke arbeidet med å utvikle apper, slik at våre kunder kan få arbeidsprosesser støttet i apper som legges inn i Teams. Man vil også differensiere Teams mer mot bransjer, og alle apper tilgjengeliggjøres via Marketplace og dermed integreres i Teams.

Kunngjøringsfunksjon, lar deg gjøre Teamet ditt ekstra oppmerksom på viktige nyheter i en kanal. For eksempel når du sparker i gang et prosjekt, eller har viktig informasjon i et prosjekt, når man tar imot en ny kollega, eller når man skal dele resultater i organisasjonen.

Moderering på kanaler gjør det mulig for teameiere å utpeke en eller flere moderatorer på hver kanal, som deretter kan administrere det so blir lagt ut i kanalen. Moderatore har da mulighet å legge ut meldinger i kanalen, samt angi om et innlegg kan besvares.

Kryss-melding funksjon gjør det mulig å legge ut en og samme melding i flere kanaler

Prioritet på varslinger i Chat, varlser mottakere, man kan feks velge “Haster!” og det ligger et tidsintervall med varslinger hver 2.minutt i 20 minutter, inntil eldingen er besvart, både mobil og pc.

Nyheten om at Private Channel (Private kanaler) nå endelig ligger i Roadmappen for utrulling allerede i august/september. Dette har vært svært etterspurt lenge, da det så langt ikke har vært mulig å skjerme en kanal for utvalgte brukere. Målet med Teams er at man skal ha åpenhet og dele mest mulig, men de aller fleste organisasjoner har behov for å skjerme enkelte data og områder. Nå vil det bli mulig å ha offentlige (åpne Teams), men kunne ha kanaler innenfor ett Team som man kan skjerme for enkelte brukere.

 • Teameiere i et Team, kan se alle private kanaler i et Team
 • Team medlemmer kan bare se de private kanaler som de er lagt til i av en Teameier

Microsoft ønsker å få opp bruken av sine produkter, og har stort fokus på brukeradopsjon i alle ledd, og det å få opp daglig bruk hos alle kunder. De har programmer for utvalgte partnere som støtter dette, feks Fast Track Ready, som Point Taken er verifisert som i Norge. Les mer om muligheter i å delta i Fast Track Ready hos oss: https://www.pointtaken.no/kampanje/fasttrack/fast-track-point-taken.pdf

Microsoft legger også veldig mye ressurser inn for å gi oppdaterte opplæringsmateriale og portal for dette. Dette har vært tilgjengelig en stund, men Microsoft melder at dette er et svært viktig satsningsområde, og videreutvikles videre. Feks har det en stund vært en god motor i Teams «Hjelp», som gir deg nyttig materiale direkte.

inspire-3

Årets Inspire var som vanlig inspirerende og en bekreftelse på at Microsoft lykkes og at teknologiutviklingen går stadig raskere. Teknologi som AI og Power Plattform er nå operativ og allerede I bruk for våre kunder. I Point Taken følger vi utviklingen nøye til beste for våre kunder og har nå opprettet en egen Analytics avdeling for å satse 100% på Power Plattform, BI og AI

Relaterte artikler

bilde (11)
Microsoft Copilot: Nå med norsk språkstøtte
Blog
Copilot2
Fra søk til innsikt
Blog
Press-Image_FINAL_16x9-4
Microsoft 365 Copilot blir tilgjengelig første november 2023!
Uncategorized
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner