Arctic Cloud Developer Challenge er et hackathon som avholdes hvert år i februar i nærheten av Holmenkollen. Det er et event der lag samles fra forskjellige selskaper for å utforske Microsoft teknologien til det ytterste. Alle lag som deltar blogger om opplevelsen underveis, så du kan se på https://acdc.blog hva enkelte av lagene valgte å jobbe med.
Du har 2 ½ dag å finne på et konsept og derfra løse så mye som mulig med teknologi man lærer seg underveis. Hele poenget i dette er å jobbe med oppgaver man normalt sett ikke får tid til, samtidig som vi har det sosialt med andre konsulenter for å lære mest mulig om teknologien som kan benyttes.
Årets arrangement ble avholdt digitalt grunnet Covid, og derfor ble alle pengene vi samlet inn delt til barnekreftforeningen i etterkant. Alt i alt ble dette en utrolig suksess, så vi gleder oss til neste år allerede!
Sjekk ut Point Taken sin LEGO by med video og teknisk beskrivelse under:
Møt laget vårt:
Luis Collazo
Fagområde: Microsoft 365, SharePoint, Utvikler, Power Apps.
Eivind Berge
Fagområde: Dynamics 365, Power Apps, Utvikler.
Pål Nymoen
Fagområde: Microsoft 365, Azure, Utvikler.
Snorre Glemmestad
Fagområde: Power BI, Data Platform, Power Apps.
Thomas Sandsør
Fagområde: Dynamics 365, Power Apps, Power Platform.
Velkommen til LEGO CITY
Ideen vår var å lage en by som hadde sensorer som kunne måle forskjellige typer aktivitet. Planen var opprinnelig å benytte oss av et LEGO tog som omkranset hele byen, og at de fleste innbyggere bodde i nærheten av et farlig fjell som man måtte beskytte seg for. Geologer har den siste tiden meldt tilbake at det er unormalt høy aktivitet inne i fjellet, så det er grunn til bekymring!!
Fjellet fikk fort navnet «Mountain of DOOM» for å gi det en dramatisk kraft???? Som man kan se av den opprinnelige tegningen var planen om å lage et kortere spor for toget dersom dette fjellet skulle ha et utbrudd, slik at man kunne transportere menneskene til sikkerhet.
Etter noen timer bygging av lego hadde vi endelig prototypen vår klar. En vakker liten by som delvis lignet på tegningen vår.
Teknologien
Mountain of DOOM!!
Øverst på kartet har vi fjellet som skulle vise seg å være farlig for byen. Der hadde vi plassert 2 IOT sensorer som konstant rapporterte temperatur + seismisk aktivitet (bevegelse). Her brukte vi Azure IOT hub som videre dyttet data til Stream Analytics for å få en konstant strøm med data som vi senere skulle bruke til rapportering i Power BI. Dette er rapporter som borgemesteren følger med på som vises senere.
Togets sporveksler
Øverst til venstre i kartet vil du se bilde av en liten «minipc». Dette er en Arduino device som er koblet sammen med en servo switch. Dette ble brukt for å bytte togsporet når en av sensorene sluttet å sende data til azure IOT hub.
Ved å sende en Ja/Nei til denne maskinen kunne vi mekanisk endre togets retning. Det er så vidt du ser den stikke opp av togsporet, men du hører lyden i det togsporet bytter.
Ordførerens kontor – Command Central
Nederst til venstre har vi kontoret til ordføreren, der han kan følge med på alle hendelser som skjer i byen. Han kunne følge med på en Power BI rapport som fikk live hendelser fra IOT maskinene plassert ved fjellet. I oversikten hadde vi koblet inn saker fra CRM, temperaturen til fjellet og værvarsel for de neste dagne slik at man kunne forstå om mulig redningsarbeid kunne bli vanskelig.
Ved å bruke Stream Analytics oppnår du omtrent «real time» data i en Power BI rapport, som i seg selv er ganske kult!
Togføreren- hjemmekontor
I disse Coronatider ville vi gi lokføreren mulighet til å jobbe hjemmefra. For å kunne få til dette var vi nødt til å koble oss på LEGO Boost toget som hadde en Bluetooth mottaker. Vi monterte derfor et kamera på toppen av toget som var koblet til en Raspberry PI. Her installerte vi software som vi fant på GitHub for å kunne styre toget via Bluetooth senderen på Raspberry’en.
Vi satte også opp en webserver som hosted livebilde av toget, samt kunne styre toget. Dette var togføreren sin portal på hjemmekontor ????
Kundeportalen
Hver gang det oppstår et problem i byen, er det mulig for innbyggerne å melde inn feil i byen sin portal. Til dette eksemplet brukte vi et produkt som heter The Portal Connector som koblet seg opp mot CRM for å tilby en «MIN side».
Når du trykker på «Submit» på saken i portalen blir den direkte overført til CRM. Her koblet vi opp enkelte PCF komponenter fra https://pcf.gallery som kunne vise bildene som var lagt inn på saken i portal.
Lego fabrikken- Field Service
Etter at en sak hadde blitt evaluert, opprettet vi arbeidsordrer i Field Service for å finne riktig person som kunne utføre oppdraget. Vi satte opp Field Service OOTB og satte tekniker opp med den nye Field Service appen fra Microsoft. Her var det enkelt å koble opp nye bilder og rapportere tilbake når saken var fullført. Vi satte også opp en enkel lageroversikt i CRM slik at en tekniker kunne melde ifra hvilke deler som måtte benyttes når han skulle ut på arbeid.
Betalingstjenesten VIPPS
Vipps var med som sponsor i år og de hadde med seg Vipps API’et som vi alle fikk leke med. Etter vi var ferdig med en arbeidsordre var det bare å sende denne arbeidsordren ut på betaling hos Vipps. For å koble oss opp mot dette api’et brukte vi Power Automate som ble sendt så fort arbeidsordren var lukket som fullført.
Kriseteam
Med en gang en av IOT sensorene sluttet å rapportere data hadde vi en azure function som sendte avgårde et kall til en Power Automate for å starte prosessen med kriseteam. Prosessen inneholder en godkjenningsprosess i Teams som ble godkjent av ordføreren. Til slutt resulterte dette i et arbeidsrom i Teams som alle nødetater kunne samhandle i.
Til slutt hentet vi også ut alle innbyggere som lå i databasen og sendte de en SMS via Power Automate og Twilio sin SMS tjeneste.