Det enkle er ofte det beste

Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) er en statlig etat under Utenriksdepartementet. Norec jobber med å styrke internasjonale partnerskap med å oppnå bærekraftsmålene, samt å rekruttere unge nordmenn inn i FN og Verdensbanken. Kontoret ligger i Førde og består av ca 40 ansatte. Norec trengte nytt Intranett og Point Taken har bistått med å sette opp siden med lagring i SharePoint og tilgang via Teams.

Utfordring

Vi holder på å lage ny nettside, og trengte i den forbindelse også nytt intranett, forteller Cathrine Ekehaug, kommunikasjonssjef i Norec. Vi kunne valgt å gå for en intranettløsning i samme CMS som internett (wordpress), men erfaringsmessig er dette en litt «vanskelig» løsning for de som ikke jobber på kommunikasjonsavdelingen eller IT. Det er også litt «voldsomt» for vårt intranettbruk – det er stort sett et oppslagsverktøy, men informasjonen trenger å oppdateres med jevne mellomrom.

 

Derfor tok jeg kontakt med IT-leverandøren vår Nordlo og ba om en innføring i muligheter i Sharepoint, som jeg visste var en veldig brukervennlig løsning. Nordlo fortalte at de selv ikke satt på ekspertise innen Sharepoint, og henviste oss videre til Point Taken, som de mente var veldig gode på Sharepoint.

Norec-medarbeider
Medarbeider i Norec, Øivind, er fornøyd med nytt intranett.
Thor-Håkon
Thor Håkon, Seniorkonsulent i Point Taken og ansvarlig for utførelse.

Løsning

Norec hadde ikke behov for ett avansert intranett, da de i hovedsak brukte dette som et arkiv/oppslagsverk. Gammel intranettside ble gjenspeilet, og filer og dokumenter fra adobe ble overført til Sharepoint slik at alt ligger tilgjengelig her. Da siden var ferdig satt opp, ble det opprettet en Viva Connection, slik at intranettet er tilgjengelig som en app i Teams. 

Ryddig prosess

Point Taken løste oppgaven på en god måte! Vi kom raskt i kontakt, hadde et digitalt møte med gjennomgang av mine forventninger, og jeg syns de forsto behovet mitt raskt. Det var hyggelig dialog.

 

Av og til føler jeg at eksterne konsulenter prøver å «prakke på meg» mange løsninger jeg må betale ekstra for som jeg ikke trenger, men det var ikke tilfelle her. Det var veldig ryddig. Jeg fikk pris- og tidsestimat med en gang, og alt ble gjort i henhold til avtale. Da det ble avdekket behov for en ekstra runde arbeid, fikk jeg også prisestimat på dette.

Cathrine Ekehaug

Cathrine Ekehaug

kommunikasjonssjef Norec.

Norec-bilde

Vi har ikke «lansert» intranettet enda, og alle med redigeringstilgang skal ha opplæring først neste uke, men jeg er personlig veldig fornøyd. Den er så enkel å redigere, det er jo som å jobbe i et litt avansert word-dokument.

NOREC-Intranett
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner