Strommestiftelsen

Kompetanseheving i Power BI

Strømmestiftelsen er en non-profit organisasjon som jobber for å hjelpe mennesker ut av fattigdom. Dette gjør de gjennom utdanning, jobbskaping og samfunnsbygging i 11 land som befinner seg i både Asia og Afrika.

 

Hovedkontoret til Strømmestiftelsen ligger i Kristiansand med rundt 35 ansatte, men totalt har de over 150 ansatte globalt. Deres regionskontorer ligger i Uganda, Mali og Sri Lanka med kun lokalt ansatte.

Behov

IT fagansvarlig i Strømmestiftelsen, Asbjørn Skeie, forteller at organisasjon hadde en Power BI-ressurs som skulle slutte, og dermed oppsto det et behov for å lære opp andre medarbeidere som skulle overta oppgavene.

 

«Power BI er noe Strømmestiftelsen satser hardt på fremover. Derfor må vi fortsette å bygge kompetansen internt, og samtidig lene oss på eksterne rådgivere.»

 

Det er viktig med kompetanseoverføring når en intern ressurs med BI-kompetanse forlater organisasjonen, og derfor fylle gapet som kan oppstå i rapportarbeidet. Strømmestiftelsen kontaktet derfor Point Taken, slik at de kunne få hjelpen de hadde behov for i en overgangsfase. Med vår forpliktelse til samfunnsansvar ønsket vi å tilby våre tjenester, uten kostnad, og gjennomføre en informativ og hands-on workshop i Power BI.

Seniorkonsulent i Power BI, Betzy, fra Point Taken

Løsning

Point Taken kom til Strømmstiftelsen og holdt to dagers workshop i Power BI. Her ble det laget rapporter i felleskap basert på Strømmestiftelsen sine egne data. En Power BI workshop er et veldig fint utgangspunkt for å lære mer om egne data og den Power BI løsningen som brukes i organisasjonen.

 

«Det var veldig nyttig for oss å samle alle ressursene på Power BI, og ta litt felles fokus sammen med en god «lærer» fra PoinTaken. Nå har vi en god basis og bygge videre påAsbjørn Skeie IT fagansvarlig


Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med Strømmestiftelsen i tiden som kommer, hvor vi vil støtte dem med videre utvikling og håndtering av ulike utfordringer gjennom Power BI. Vi ønsker å bidra til deres misjon ved å styrke deres evne til å dra nytte av data og innsikt for å gjøre enda større positive endringer i lokalsamfunnene de betjener.

Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner