Copilot for Power Apps

I dagens raske digitale utvikling er selskaper alltid på jakt etter måter å effektivisere, forenkle og øke produktiviteten innenfor utvikling. Copilot for Power Apps er et verktøy som gir brukere muligheten til å enkelt lage forretningsapplikasjoner ved hjelp av naturlig språk og enkle kommandoer.

Fordeler med å bruke Copilot

Med Copilot for Power Apps kan du enkelt lage forretningsapplikasjoner ved å bruke naturlig språk og samtale. Alt du trenger å gjøre er og beskrive hvilken type applikasjon du ønsker å bygge, med noen enkle setninger. Det gjør at du enklere og raskere kan bygger apper, og i tillegg hjelpe organisasjoner med å endre måten de jobber på – som potensielt vil spare tid og ressurser.

Hvordan Bygge en App med Copilot

Foreløpig er Copilot for Power Apps kun tilgjengelig i USA som testpilot.

1. Logg inn på Power Apps, og på toppen av Power Apps-startsiden vil du kunne se Copilot-appbyggeren, som vist på skjermbildet nedenfor.

2. Skriv inn en kort beskrivelse av hvilken type app du ønsker å lage. I dette eksempelet vist nedenfor, ønsker jeg å lage en app som selger produktene A, B, C og D.

3. Etter at vi har skrevet inn den gitte kommandoen, vil Copiloten opprette en tabell for appen og generere eksempeldata. Du kan endre både dataene og kolonnene som Copiloten har lagt til ved å spørre om det på høyre side. La oss se på noen eksempler på hvordan vi kan redigere kolonner og data ved hjelp av Copilot.

i. Legg til/Fjern Kolonne

Copiloten kan legge til eller fjerne kolonner ved hjelp av enkle kommandoer. La oss si at vi ønsker å legge til kolonnen «produktbeskrivelse». Da kan vi skrive dette inn i tekstboksen på høyre side, og Copiloten vil legge til den angitte kolonnen. Det samme vil gjelde hvis vi ønsker å fjerne en spesifikk kolonne.

ii. Endre datatype for kolonner 

Vi kan endre datatype på de ulike kolonnene. Først kan vi se på én spesifikk kolonne, og se hvilken datatype den har. I dette eksempelet tar vi utgangspunkt i kolonnen «Price» som har datatype ‘Curreny’. Ved å skrive en enkel kommando til Copiloten, kan jeg endre til for eksempel ‘whole number’.

iii. Legg til flere rader/data

Vi kan legge til flere rader/mer data i tabellen Copiloten har opprettet. I tillegg kan vi også endre dataen som allerede ligger der. Dette er en funksjon som gir oss full kontroll over all dataen som blir opprettet i Appen.

4. Når vi har redigert tabellens data og kolonner, kan vi klikke på ‘Opprett app’, og Canvas-appen vil bli generert.

Konklusjon

Mens AI fortsetter å utvikle seg raskt, blir det stadig mer tydelig at den vil ha en betydelig innvirkning på hvordan vi vil jobbe fremover. Med innføring og bruk av Copilot kan vi forvente en betydelig økning i produktiviteten vår og kvaliteten tjenesten kan tilby. Det blir spennende å fortsette og følge med på videre utvikling av Copiloten og hvordan den kan brukes i jobbhverdagen.

PS. 19 oktober arrangerer vi et seminar om Copilot og AI, hvor dette vil være ett av temaene. Les mer og meld deg på her: Seminar: Bli klar for Microsoft Copilot og AI – Point Taken

Relaterte artikler

bilde (11)
Microsoft Copilot: Nå med norsk språkstøtte
Blog
Copilot2
Fra søk til innsikt
Blog
Microsoft partner
Julehilsen fra Rune
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner