Del 1 av 4: Hva er Nintex og hva kan Nintex tilby av teknologi?

En mer intelligent og effektiv arbeidshverdag med Nintex – Bloggserie om Nintex

Nintex er kanskje ukjent for mange, men de som kjenner til Nintex vil nok tenke på det som en tredjepart til SharePoint som et verktøy for arbeidsflyt og skjema. Dette har endret seg betraktelig den siste tiden. I denne bloggserien skal jeg fortelle deg om Nintex, hvilke muligheter som finnes, hvorfor du burde vurdere Nintex til nettopp din bedrift.

  • Del 1: Hva er Nintex og hva kan Nintex tilby av teknologi?
  • Del 2: Hvordan kan Nintex gjøre arbeidsplassen din mer mobil, på en utrolig enkel måte?
  • Del 3: Hvilke prosesser kan Nintex typisk hjelpe deg med? (prosesstøtte og automatisering)
  • Del 4: Bygge interne systemer med Nintex – unngå anskaffelse av dyre fagsystemer

Hva er Nintex?

Nintex gjør det mulig for forretningen å gjøre behov om til løsninger. Så enkelt kan det sies, men mer konkret så er Nintex et verktøy for å lage skjema og arbeidsflyt. Hvis man tenker seg om, så starter de fleste operasjoner med noe data som skal inn i et skjema, også skal det gjøres noe med inndata i ettertid. Helst automatisert i en arbeidsflyt. Det snakkes mye om digitalisering og en smartere hverdag – Nintex kan definitivt hjelpe deg her!


Nintex har flere produkter, her følger en liste med beskrivelse av hva som finnes og hva det kan brukes til:


Nintex Workflow & Forms for SharePoint (2010, 2013 & 2016)

Nintex installert på din on-premises SharePoint-farm. Gjør det mulig å bygge arbeidsflyter og skjemaer i SharePoint på en mye enklere og mer brukervennlig måte enn det som finnes standard i SharePoint.


Nintex Workflow & Forms for Office 365

Nintex som en app i din Office 365-tenant. Mye av det samme som on-premises. Litt forskjell i funksjoner mellom denne og on-premises. Noen fine funksjoner her, som ikke er i on-premises og motsatt.


Nintex Workflow Cloud

Nintex, bare helt fristilt fra SharePoint. Det er en SaaS som Nintex tilbyr der du kan lage arbeidsflyter, skjemaer og lignende i skyen som ikke trenger å bo i SharePoint. Det er ikke alltid det er logisk å ha prosessen eller systemet boende i SharePoint

Nintex Mobile

Nintex Mobile er tilgjengelig som en native app du kan laste ned til Android og iOS. Når du lager skjema i Nintex Forms kan du velge å publisere disse til Nintex Mobile. I appen så logger du deg på med brukernavn, passord og hvilken tenant du skal bruke, så henter den alle skjemaer som er tilgjengelig for mobil. Skjemaer på farten, veldig enkelt! Også tilgjengelig offline!

Nintex App Studio

Enkelt lag din egen skreddersydde mobil app som er målrettet for din bedrift, og/eller en egen avdeling i din bedrift. Uten å skrive en eneste linje med kode! Eget ikon, eget design med skjema som er koblet til Nintex skjema, og som kan være starten på en prosess. Et godt eksempel er en egen applikasjon for avvikshåndtering for bedriften.

Nintex Document Generation

La dokumentene gjøre jobben for deg. Nintex DocGen kan lage dokumenter med data som henter fra datakilder i SharePoint for eksempel. Hent data i SharePoint-lister, og sett dette inn i tabeller i Word-dokumenter. Lag en dokumentmal, bruk Nintex til å sett inn “plassholdere” for å fortelle hvor informasjonen skal ligge i et ferdig generert dokument. Veldig fin funksjon å ha når du har en prosess som skal ende med en rapport. Ikke bruk tid på å skrive inn data du allerede har i en utdatert dokumentmal.

Nintex Hawkeye

Nintex Hawkeye gir deg innsikt i bruk av arbeidsflyt. Det kan også brukes aktivt i dine egne arbeidsflyter og prosesser. Da kan du sende data inn til Nintex Hawkeye, og få det presentert slik du selv ønsker i et dashboard. Nintex Hawkeye bruker som standard PowerBI, men du kan enkelt bruke det du måtte foretrekke, da Hawkeye er en OData-strøm som du kan koble til ditt dashboard. Visualisering av prosesser og data er viktigere og viktigere med dagens datamengde.

Nintex Connectors

Nintex connectors gir deg arbeidsflyter “uten” grenser. Du kan koble opp mot flere systemer. Det er laget ferdig muligheter for å jobbe sammen med SharePoint, SalesForce, Microsoft Dynamics, Box, Dropbox, LinkedIn, Facebook, Adobe, DocuSign, Exchange, Google, Microsoft Azure, Office 365, OneDrive, JIRA, Servicenow, Twitter, Twillo, Zendesk og Yammer. Bruk dette til å gjøre dine prosesser fullkomne.
Dette er de rene produktene til Nintex, men det er ikke noe du kjøper separat. Dette selges i stor grad som Software as a Service.


Standard vs. Enterprise lisens

Nintex er ute etter å skape merverdi for sine kunder, og har derfor veldig mye rik funksjonalitet tilbudt i sine produktpakker. Så hvis du kjøper for eksempel Nintex Enterprise edition – så får du med alle produkter som er nevnt over. Det som ikke følger med i standard edition er App Studio og Hawkeye. I tillegg er det forskjell i support, og antall årlige dokumentgenereringer med Nintex Document Generation. Noen connectorer følger ikke med i standard. Se matrise under. Du får så mye mer enn bare arbeidsflyter og skjema med Nintex!

NintexStandardEnterprise

I neste del skal jeg fortelle litt mer om hvordan Nintex kan gjøre arbeidsplassen din mer mobil, på en utrolig enkel måte!
Ønsker du informasjon om Nintex kan du se på nintex.com og Point Takens egne nettisder, pointtaken.no/nintex. Vi har flere dyktige konsulenter på Nintex, og en av våre konsulenter, Fredrik Andresen er utnevnt til Nintex vTE (Virtual Technical Evangelist) som en av to i Norge!

 

Relaterte artikler

Sikkerhet i skyen og det grønne skiftet
Sikkerhet i skyen og det grønne skiftet
Blogs
Rune
2020 var krevende, 2021 blir topp!
Author
Microsoft Teams-Breakout-rom
Ny og spennende funksjonalitet som kommer i Teams i 2020
Author
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner