Microsoft lanserer nå en helt ny versjon av Teams

Teams-2.0-3

Siden lanseringen av Teams i 2017 har Microsofts intensjon vært å være det beste verktøyet for samarbeid på arbeidsplassen, ved å samle alle verktøy for samarbeid og kommunikasjon. Under pandemien fikk utviklingen virkelig fart på seg, og ytelsen ble sterkt forbedret og nye funksjoner rullet ut fortløpende for å gjøre samarbeidet på arbeidsplassen smidigere mens alle satt på hjemmekontor. 

 

Men nå tar de steget enda lengre! Snart kommer en helt ny teams-applikasjon. Vi har testet ut den som er tilgjengelig i såkalt «public preview», noe alle som har M365 kan skru på i sin tenant. I tillegg til å ha et litt lysere design enn dagens versjon, er det mye som har skjedd «under panseret» til programmet. 

Dobbelt så rask

Først og fremst er programmet dobbelt så raskt på de fleste punkter. Det er raskere å åpne programmet, det er raskere å bytte mellom team, og raskere å delta i møter. Programmet bruker også 50% mindre minne, noe alle som har en PC setter stor pris på! 

 

Videre har kanaler fått en stor og etterlengtet finpuss! Nå kommer innleggene øverst, i stedet for at man må rulle seg nedover for å finne nyeste innlegg. Selve rullingen er også blitt bedre. Når man skulle finne igjen eldre innlegg tok det før tid å laste innholdet, men i den nye går dette mye smidigere! 

 

Nylig lanserte Microsoft muligheten for å løsne chat i eget vindu. I den nye Teams kan man nå også løsne en samtale i en kanal. Praktisk når en jobber med flere kanaler og filer samtidig. 

 

Når du skal skrive nye innlegg, får du nå valg om det skal være en kunngjøring eller et innlegg. Det måtte du gjøre via en meny tidligere. Og når du skriver et nytt innlegg, får du rik tekst editor og felt for overskrift på innlegget. Praktisk så en kan ha et tema på det som skal diskuteres.

Nye-teams-innlegg

Nye-teams-innlegg-editor

 

En annen etterlengtet funksjon er at det nå blir lettere å bytte mellom andre team man er med i fra andre organisasjoner. Siden flere og flere bruker Teams til å samarbeide på tvers av bedrifter og organisasjoner, skal det nå være enkelt å bytte mellom disse. Tidligere lanserte Microsoft også muligheten til å dele kanaler i et team på ters av organisasjoner. Dette er praktisk hvis man allerede har et godt innarbeidet team, men kun ønsker å dele et utvalgt innhold med eksterne eller andre i samme organisasjon. 

blog-flexible-image

Visste du forresten at dere kan integrere intranettet i Teams? Allerede nå kan du sette opp dette som en egen knapp, hvor intranettet blir mer tilgjengelig for alle, også på mobilen. Dermed får alle bedre tilgang til informasjon fra marked, administrasjon og ledelse!

vc-desktop-mobile

 

En annen trend vi ser i Microsofts programmer, er mer og mer bruk av AI. Bli oppdatert på hva som skjer før møtet begynner og bruk av chatrobot som gir deg umiddelbare svar i Teams uten å belaste dine medarbeidere. Det er helt klart en helt ny tid vi er inne i nå, sammenlignet med det vi har vært kjent med frem til nå.  

 

Noen av hovedforskjellene i den nye Teams: 

 • 2x raskere oppstart. 
 • 1,7x raskere å bytte mellom teams. 
 • Bytt raskt mellom andre team du er medlem av som gjest, uten å logge deg av og på. 
 • Start av vindu for møter går dobbelt så raskt. 
 • Det har blitt dobbelt så raskt å gå inn i møter du skal delta på. 
 • Applikasjonen bruker 50% mindre minne, som gir bedre ytelse på datamaskinen din. 
 • Nye innlegg i kanaler kommer øverst! 
 • Når du skal skrive et innlegg, får du automatisk en rik tekst editor med overskrift for å beskrive tråder. 
 • Nå kan du velge å sette innlegget som kunngjøring (fremhevet melding) direkte. 
 • Multi-tenant, det vil si at du raskt og lett kan bytte mellom andre team hos andre organisasjoner du samarbeider i. 
 • Rulling er blitt mer flytende og direkte enn før. 
 • Mer integrert med AI, en trend vi ser komme i alle applikasjonene i M365. 

Relaterte artikler

Blade006_CollaborateSeamlessly_960x620
Nye endringer i Microsoft Teams lisensen!
Blog
Teams Room -Hybrid hver dag
Hybrid hverdag
Blog
Hvor-kan-man-utvide-teams
Tilpasse Teams til din organisasjon ved hjelp av utvidelser
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner