Nå kan «alle» lære å lage apper

Ny teknologi gjør at veldig mange flere kan lage smarte apper for forretningsprosesser, uten å kunne kode.

LÆR-DEG-Å-LAGE-APPER-PÅ-UNDER-EN-DAG

Digital utvikling og -endring kan nå gjennomføres uten å måtte vente på at IT-avdelingen får frigjort tid. For å vise hvor enkelt det er å komme i gang tilbyr vi opplæring i hvordan lage smarte, enkle apper for forretningsprosesser. Dette på under en dag.

Utgangspunktet er PowerApps fra Microsoft. Dette er en sterk plattform for å skape små smarte apper. Med denne kan man raskt lage tjenester for enkle funksjoner, fremfor å fortsette med tunge programmer som er lite brukervennlige og tunge å navigere i.

– Den som introduserer disse konseptene får potensielt «helte-status» blant ledere og kolleger i lang tid fremover, sier fagekspert Thomas Sandsør i Point Taken.

Best av alt:  Opplæringen er for «ikke-teknologer».

Ledere som ikke må kunne kode

Selv om workshopen gir mest verdi til de som allerede har Microsoft-løsninger i bedriften, er det ikke et krav. Det viktigste er at man innser behovet for å finne smartere fremgangsmåter i en arbeidsdag der kravene øker og tilgjengelig tid minsker.

Det faglige opplegget gjennomføres i Microsofts nye inspirasjonssenter i Bjørvika i Oslo, på en tid/dag som er gunstig for deg og dine kolleger.

 – Med litt kunnskap kan man komme i gang med en applikasjon på under en dag, og det kan sammenlignes med å jobbe i Powerpoint. Det gir a-ha opplevelser til mange, sier han. 

Målgruppen for workshopene er særlig mellomledere, og de som jobber med prosesser. Man står fritt til å ta med inntil 10-12 deltagere fra virksomheten.  

powerappsandflow

Slik gjennomføres kursene

Det faglige opplegget starter med at alle får hjelp til å sette opp sitt eget demo-miljø. Deretter kjører instruktørene gjennom en «steg for steg» prosess som det tar en hel dag å fullføre.

– Etter endt workshop har de mye bedre forståelse av mulighetene. De kan sette opp ting selv, forstår kraften i de smarte tjenestene , og får med seg «labben» hjem for videre testing, sier Sandsør.

– De skjønner at det er kult, og at det er kort vei frem til nye muligheter. Derfor kan også fagekspertene stille langt mer kvalifiserte spørsmål til egen IT-avdeling, og/eller leverandører.

Han presiserer at man ikke blir IT-ekspert på en dag. Deltagerne vil derimot innse at det er mye enklere enn man tror å lykkes med nye typer tjenester og prosesser.

– Foreleserne tar utgangspunkt i norske erfaringer, og kan bruke eksempler fra de aller fleste bransjer, sier Sandsør.

– Målet er å gi inspirasjon og innblikk i nye typer muligheter. Deltagerne kan etter workshopen gjøre mye mer selv, og terskelen er overraskende lav for å komme i gang, avslutter Sandsør.

Les om hvordan lage apper på en dag her.

 

Relaterte artikler

2
Hvordan finne informasjon i en Canvas App med Copilot
Blog
cyber security concept and internet privacy data protection Mode
Sikre sensitive dokumenter med Microsoft Purview
Blog
01-edge
Sjekk ut den nye måten å «google» på!
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner