Hvordan finne informasjon i en Canvas App med Copilot

I del 1 av denne bloggserien gikk vi nærmere inn på hvordan vi kan bruke Copilot til å utvikle canvas app på en enkel og effektiv måte, kun ved å bruke et naturlig språk. Om du ikke har lest innlegget finner du det her. I tillegg til å utvikle apper kan Copilot for Canvas apps også brukes til å effektivt spørre om, og hente ut dataen som ligger i appen.  

Hvordan bruke Copilot til å hente ut og finne informasjon i en Canvas App 

Dersom du ikke allerede har opprettet en canvas app, må det gjøres før vi kan gå videre. Du finner en stegvis guide på hvordan opprette en canvas app med Copilot her.

Når du har opprettet en canvas app, vil det se slik ut:

1. Først legg til en ny skjerm i appen, hvor vi kan legge inn Copiloten.  Klikk ‘New Screen’ venstre side i menyen, deretter ‘Blank’. 

2. Klikk ‘Insert‘ i kommandolinjen, deretter på ‘Copilot (Preview)’. Copiloten vil a bli lagt inn på angitt skjerm i appen.

3. Velg datakilden Copiloten skal gå mot. I dette tilfellet vil det være tabellen som ble laget når vi opprettet canvas appen. Copiloten vil da være klar for bruk i appen.

4. Klikk ‘Preview the app’ og test Copilotenappen. Ved test av Copiloten kan vi spørre den om å hente ut spesifikk data som ligger i appen.

Konklusjon

Copilot for canvas apps er en funksjon som gjør det mulig for app-utviklere og brukere å samhandle med appene sine gjennom naturlig språklig samtale. Den tilbyr en ny og innovativ måte å lage og bruke canvas-apper i Power Apps på. Copilot for canvas apps er en funksjon som har som mål å gjøre app-utvikling og bruk mer tilgjengelig, intuitivt og engasjerende.  Copilot blir tilgjengelig og lansert 1.November 2023.  

PS. 19 oktober arrangerer vi et seminar om Copilot og AI, hvor dette vil være ett av temaene. Les mer og meld deg på her: Seminar: Bli klar for Microsoft Copilot og AI – Point Taken

 

Relaterte artikler

Copilot2
Fra søk til innsikt
Blog
Microsoft partner
Julehilsen fra Rune
Blog
seminar-copilot-banner
Oppdag Microsoft Copilot: Tre ting å huske på
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner