Microsoft 365 Copilot blir tilgjengelig første november 2023!

Microsoft har tatt ledelsen i utviklingen av AI-teknologi med en visjon om å gjøre den tilgjengelig for alle. De tilbyr en rekke AI-løsninger, verktøy og rammeverk, som er utformet med tanke på brukervennlighet. Microsoft 365 Copilot er en nøkkelkomponent i Microsofts AI-satsning, og vil bli din nye AI-følgesvenn. Nå har vi endelig fått en dato – Microsoft 365 Copilot og Microsoft 365 Chat blir tilgjengelig fra 01.11.2023.

Microsoft 365 applikasjoner 

Med Microsoft 365 Copilot blir Copilot integrert i velkjente 365-applikasjoner som Word, PowerPoint, Excel, Outlook og Teams. Dette betyr at du får Chat GPT-4 direkte i Word, noe som kan hjelpe deg med å formulere tekster, eller til og med gjøre om hele Word-dokumenter til en PowerPoint-presentasjon. I Excel kan du beskrive hva du ønsker å regne ut, og se hvordan Copilot lager formelen for deg. I Outlook hjelper Copilot deg med å fokusere på det viktigste i e-postene, lage sammendrag av lange tråder, og gir forslag til svar basert på din skrivestil. Det kreves at du har Microsoft 365 E3 eller Microsoft 365 E5 lisens, og prisen vil være 30$ pr bruker pr måned. 

Windows 11 

Den kommende oppdateringen til Windows 11, tilgjengelig fra 26. september, vil introdusere en rekke AI-drevne funksjoner i velkjente verktøy som utklippsverktøy og Paint. Det vil forbedre redigeringsprosessen av bilder og illustrasjoner. Copilot vil bli sømløst integrert i den nye versjonen av Windows 11 og vil være lett tilgjengelig fra oppgavelinjen. 

Microsoft 365 Chat 

Microsoft 365 Chat kombinerer AI med dine arbeidsdata og apper, for å frigjøre kreativiteten din og øke produktiviteten. Denne AI-chatboten kan finne relevant informasjon på nettet og inkluderer samtidig ditt eget arbeidsinnhold som samtaler, e-poster og filer, for å hjelpe deg med å utforme innhold, fange opp ting du kan ha gått glipp av, og gi svar på spesifikke spørsmål. 

Andre Microsoft Copilot nyheter

Bing 

Bing Chat, nå integrert i Microsoft Edge, gir deg en søke- og skrivefunksjon som kan minne om Chat GPT. Det unike med Bing Chat er at den gir deg kilder til teksten du søker etter, uten at du trenger å forlate nettsiden du er på. Du kan lese mer om Bing Chat her: Sjekk ut den nye måten å «google» på! – Point Taken 

Microsoft Loop 

Microsoft Loop, en ny app i Microsoft 365, tilbyr interaktive komponenter som muliggjør samarbeid om oppgavelister, tabeller og notater i chatten, e-poster eller dokumenter. Dette tar samarbeidet i Microsoft 365 til neste nivå. 

Microsoft Viva 

Microsoft Viva er en løsning i Teams som forbedrer medarbeideropplevelsen og engasjementet.  

  • Viva Connections bruker AI til å anbefale relevant innhold basert på din rolle, interesser og arbeidsmønstre. 
  • Viva Engage bruker AI til å måle og forbedre medarbeiderengasjementet gjennom anonyme spørreundersøkelser, tilbakemeldinger og analyser. 
  • Viva Insights gir deg personlige og organisatoriske innsikter om velvære, produktivitet og samarbeid ved hjelp av AI. 
  • Viva Learning bruker AI til å anbefale relevant læringsinnhold fra ulike kilder, og gir deg også skreddersydde læringsplaner basert på dine mål, ferdigheter og interesser.
  • Viva Goals bruker AI til å gi deg anbefalinger om hvordan du kan forbedre dine mål og nøkkelresultater. 
Teams Premium 

Teams Premium er en ny versjon av Microsoft Teams som gir deg mer intelligente, personlige og beskyttede møter ved hjelp av AI. Noen av de AI-drevne funksjonene i Teams Premium er: 

  • Intelligent oppsummering: Etter et møte kan du få ett omfattende sammendrag under fanen “Recap” i Teams-kalenderen og -chatten. Du vil se AI-genererte notater, anbefalte oppgaver og personlige høydepunkter som hjelper deg med å finne den viktigste informasjonen, også om du går glipp av møtet.
  • Direkte oversettelse: Du kan fjerne språkbarrierer og følge med på møtediskusjonen ved å bruke direkte oversettelse for bildetekster. Du kan velge språket du foretrekker å se bildetekstene på, og Teams vil automatisk oversette det som blir sagt i møtet.
  • AI-genererte seksjoner og emner: Kommer snart! Teams Premium vil automatisk generere møtekapitler som deler møtet inn i seksjoner, slik at du enkelt kan velge og hoppe til den mest relevante delen. Teams Premium vil også kunne identifisere møteemner som lar deg hoppe til et punkt i møtet når et bestemt emne ble diskutert.
  • GPT fra OpenAI: Kommer snart! Teams Premium vil bruke GPT fra OpenAI til å lage mer intelligente møtenotater med viktige poeng og oppsummeringer. Teams vil også foreslå oppgaver og handlingselementer automatisk for deg 
GitHub Copilot 

GitHub Copilot er et AI-parprogrammeringsverktøy som gjør det enklere å skrive kode raskere, og med mindre innsats. Det bruker kontekst fra kommentarer og kode for å foreslå enkelte linjer, eller til og med hele funksjoner, umiddelbart. GitHub Copilot er utviklet av GitHub, OpenAI og Microsoft, og kan enkelt installeres som en utvidelse i Visual Studio. 

Power Apps  

Vi har skrevet en egen bloggpost om Copilot i Power Apps. Du finner bloggposten her: Copilot for Power Apps – Point Taken 

Så hvordan forberede seg for å ta i bruk Microsoft 365 Copilot?  

I slutten av oktober planlegger vi et seminar med tema AI og Copilot, hvor vi svarer på spørsmål som nettopp dette. Følg med i våre sosiale kanaler eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til eventet. 

Point Taken tilbyr også et Copilot Readiness kit som vil hjelpe deg å være bedre rustet til å kunne ta i bruk Microsoft 365 Copilot når det lanseres. Les mer her: Klargjør bedriften for Microsoft 365 Copilot – Point Taken 

Relaterte artikler

Viva Engage Logo is displayed on a modern smartphone, enterprise social networking service that is part of the Microsoft 365 family of products, Microsoft, Yammer
Slik flytter du fra Workplace by Meta til Viva Engage – og setter brukerne i sentrum 
Blog
bilde (11)
Microsoft Copilot: Nå med norsk språkstøtte
Blog
Copilot2
Fra søk til innsikt
Blog
Skroll til toppen
GDPR-informasjonskapselsamtykke med Real Cookie Banner